СУЧАСНИЙ РАСИСТСЬКИЙ ДИСКУРС ЯК ФОРМА УДАВАНОЇ ПОЛІТИЧНОЇ КОРЕКТНОСТІ - ЮНАЦЬКА, А. Б.; ХАМІТОВА, Г. А. (Нова філологія, 2019)
Стаття присвячена проблемі сучасного расистського дискурсу у політичних промовах. Досліджується феномен удаваної політичної коректності, що фактично супроводжується расовою та етнічною дискримінацію на мовному та мовленнєвому рівнях. Увагу сфокусовано на проблемах соціальної інклузивності та інтеграції нелегальних іммігрантів у США, а також на поточних змінах в імміграційній політиці Сполучених Штатів. Розглядаються лінґвальні та мовленнєві маркери удаваної політичної коректності у риториці президента США Дональда Трампа, а також мовні та дискурсивні прояви протесту у риториці іммігрантів та активістів, що їх підтримують.