ПРОБЛЕМА ВІДОБРАЖЕННЯ РОДУ НАЗВ ПРОФЕСІЙ І ПОСАД В СУЧАСНІЙ ФРАНЦУЗЬКІЙ МОВІ - УДІЛОВА, Т. М.; ЗЕЛЕНЮКОВА, О. (Нова філологія, 2019)
Стаття присвячена виявленню проблематики змін у відображенні категорії роду назв професій і посад в сучасній французькій мові. У ході дослідження проведено аналіз основних точок зору на можливість формування жіночого роду цих назв. Визначено розуміння співвідношення статі, гендеру і роду. Охарактеризовано особливості репрезентації категорії жіночого роду в різних словниках французької мови.