ВІД ЕТНОАРХЕТИПНОГО ОБРАЗУ GREAT SPIRIT ДО ЕТНОКУЛЬТУРНОГО ТИПАЖУ UNSUBDUED - ВОЛКОВА, С. В. (Нова філологія, 2016)
У статті аналізуються механізми створення такого художнього образу, який слугує втіленням національного характеру, акумулює специфічні риси характеру, ментальності, свідомості етносу. Установлено, що художній образ, який постає етнокультурним типажем, проходить декілька ступенів формування: передконцептуальну, концептуальну і вербальну. Виявлено імплікативні ознаки етноархетипів, які є передконцептуальною іпостассю етнокультурного типажу "нескорений".