МОВЛЕННЄВА РЕАЛІЗАЦІЯ СТРАТЕГІЇ МАНІПУЛЯТИВНОГО ВПЛИВУ НА АДРЕСАТА В АНГЛІЙСЬКОМОВНОМУ РЕКЛАМНОМУ ДИСКУРСІ - МАКЄДОНОВА, О. Д. (Нова філологія, 2019)
Стаття присвячена аналізу мовленнєвої реалізації стратегії маніпулятивного впливу на адресата в англійськомовному рекламному дискурсі. До реалізації цієї стратегії залучаються тактики, які спрямовані на активізацію у свідомості адресата позитивних ціннісних орієнтирів, їх асоціацію з предметом рекламування, отримання задоволення від придбання рекламованого товару чи послуги. Актуалізація стратегії маніпулятивного впливу здійснюється шляхом залучення лексем на позначення базових ціннісних концептів потенційної аудиторії та словосполучень, що номінують емоційні стани людини.