АНТРОПОМОРФІЗМ ЯК ЗАСІБ МЕТАФОРИЧНОЇ ВЕРБАЛІЗАЦІЇ ПІАР- ДІЯЛЬНОСТІ У ГАЗЕТНОМУ ДИСКУРСІ - ВАНІНА, Г. В. (Нова філологія, 2019)
У статті розглядаються особливості вербального вираження піар-діяльності за допомогою антропоморфної метафори. Анропоцентричність бачення навколишнього середовища пояснюватись тим, що людина підсвідомо концептуалізує дійсність за своєю подібністю. На прикладах англомовного, україномовного, російськомовного газетного дискурсу, виявлено, що піар-діяльність набуває таких антропоморфних ознак: тілесних, ментальних, психічних, емоційних, мовленнєвих та соціальних.