ФУНКЦІОНАЛЬНІ ОСОБЛИВОСТІ ПЕЙЗАЖНИХ ОПИСІВ В АНГЛІЙСЬКОМУ РЕАЛІСТИЧНОМУ ДИСКУРСІ (НА МАТЕРІАЛІ РОМАНУ Ш. БРОНТЕ «ШІРЛІ») - ЧАПЛІНСЬКА, Т. А. (Нова філологія, 2017)
Стаття присвячена дослідженню функціональних особливостей пейзажних описів в художньому дискурсі. У статті визначено роль опису пейзажу як невід’ємного конституенту композиції і структури художнього твору. Також розглянуто функції описів пейзажу на матеріалі роману Ш. Бронте «Шірлі».