ОСОБЛИВОСТІ ПЕРЕКЛАДУ АНГЛОМОВНИХ ПУБЛІЧНИХ ПРОМОВ (НА МАТЕРІАЛАХ ДОПОВІДЕЙ КОНФЕРЕНЦІЇ TECHNOLOGY ENTERTAINMENT DESIGN TALKS (TED-TALKS)) - ЗАПОЛЬСЬКИХ, С. П.; ЗАПОЛЬСЬКИХ, А. Ю. (Нова філологія, 2017)
У cтатті проаналізовано переклади англомовних публічних промов на матеріалі доповідей конференції TED talks, виявлено лінгвальні й екстралінгальні особливості перекладу з англійської на українську і російську мови через призму теорії скопосу; визначено компресію як найбільш частотний спосіб відтворення промов.