ПРЕЦЕДЕНТНІСТЬ ЯК ОБ’ЄКТ ДОСЛІДЖЕННЯ КОГНІТИВНО-ДИСКУРСИВНОГО ПЕРЕКЛАДОЗНАВСТВА - ТАЩЕНКО, Г. В. (Нова філологія, 2017)
У статті окреслено поняття прецедентності з позицій когнітивно-дискурсивного підходу до перекладу прецедентних імен. У межах дослідження виявлено складники прецедентності, повнота відтворення яких становить важливий критерій якості перекладу онімів, наділених ознакою прецедентності. Проведено аналіз зв’язку між ступенем збереження прецедентності та рівнем еквівалентності перекладу прецедентних імен.